Гранитогрес – изненадващи предимства и ползи

С времето гранитогреса се налага на пазара все повече, като един универсален и широкоприложим продукт. Когато става въпрос за облицовъчна настилка, всеки от нас се старае да намери най-добрия и качествен продукт, който да гарантира със своята здравина и качество.
Съвременният гранитогрес събира в себе си всички необходими характеристики, които гарантират сигурност и дълъг живот. В тази статия ще Ви запознаем с начина, по който се изработват гранитогресовите плочки, техните характеристики, видове покритие и дизайни.
Модерният гранитогрес се създава чрез високотехнологичен процес. Изработката на гранитогреса започва със смесването на различни еднородни материали като глина, смола и други съставки, образуващи хомогенна смес. След това полученият материал се пресова при много голямо налягане. Благодарение на двойното пресоване, се гарантира здравината и устойчивостта на крайния продукт.
След това идва изпичането, което се случва при температура над 1200 градуса. Когато материала е изпечен се започва с неговото полиране. В зависимост от повърхността която искаме да придобие крайния продукт, плочките могат да се оставят в състоянието, в което са или допълнително да се обработят и полират. В това отношение съществуват няколко вида повърхности при гранитогреса, а именно – матирана, полирана, гланцирана и релефна.  Характеристиките на различните повърхности ще разгледаме по-надолу. Нека сега обърнем по-голямо внимание на предимствата на гранитогреса като облицовка.
Модерният гранитогрес разполага с редица добри качества, които позволяват поставянето му както в интериора, така и в екстериора. Той може да бъде полаган у дома или на обществени места с високо механично натоварване.
Други много важни негови характеристики са: здравина, твърдост, устойчивост на различни атмосферни условия, износоустойчивост, влагоустойчивост и други. Благодарение на тези си качества съвременния гранитогрес се е превърнал в практично и функционално решение както за подове, така и за стени. 
За да улеснят допълнително поставянето на гранитогреса, производителите предлагат огромно разнообразие от размери, които да покрият нуждите на всяко домакинство. По-малките размери плочки са подходящи за полагане в помещения като бани и санитарни възли, където визуално ще увеличат площта на помещението. Големите размери от друга страна се използват за облицовка на публични сгради като хотели, бизнес сгради, офиси и други.
Според мястото където ще бъде поставян гранитогреса, трябва да се обърне внимание на неговата повърхност. Матирания гранитогрес е с леко грапав завършек, който предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. Той е изключително подходящ избор за полагане в помещения като баня, кухня или коридор. Без значение дали е поставен днес или преди няколко години, повърхността и визията на плочките ще остане непокътната. Матираният гранитогрес е подходящо решение за любителите на изтънчения и стилен дизайн.
От друга страна ако търсите луксозна и изискана визия, то полирания и гланцирания гранитогрес са най-подходящия избор. Тези типове повърхности добавят допълнителен блясък на плочките, превръщайки ги в истински диамант. Гранитогресът с тези покрития, не се препоръчва за помещения, където има вероятност да бъде мокрен, защото полираната повърхност е изключително хлъзгава. Полираните и гланцираните гранитогреси ще преобразят Вашия дом, превръщайки го в истински палат.
След повърхността идват и различните имитации, които може да предложи гранитогресът. Той е изкуствено създаден материал, но успява успешно да пресъздаде красотата на други естествени повърхности като мраморна, дървесна и каменна. Благодарение на способността си да имитира тези повърхности, той може да внася различна атмосфера във всяко едно помещение.
Както казахме по-горе, гранитогреса е един универсален и широкоприложим материал, който притежава голям набор от добри характеристики и разнообразие от дизайни, така че да задоволи нужните дори на най-капризния вкус. Възползвайте се от предимствата и качествата на съвременния гранитогрес за да създадете един модерен и сигурен дом.