Душ кабини - съвкупност от уют, комфорт и релакс у дома


|

За какво се сещате когато чуете думата баня? Може би ако си бяхме задали този въпрос преди няколко години, то това е едно място, което на пръв поглед е напълно незначително и не играе голяма роля в цялостната визия на един апартамент. Но ако се замислим днес, то това определено не е така. Банята се е превърнала в истински храм, в който човек прекарва голяма част от времето си, без дори да го осъзнава. Започвайки от сутрешното разкрасяване пред огледалото и така до релаксиращия душ или гореща вана преди лягане. Затова с всеки изминал ден на пазара се появяват нови и максимално улесняващи човека продукти, които да направят престоя в мокрото помещение приятно и кофмортно.
Един от най-важните и най-променилите се през годините елементи е душ кабината. Тя се е превърнала в еталон на безупречно качество и удобство за всяка баня. В момента на пазара можете да откриете перфектната душ кабина, която може да задоволи всяка ваша нужда и желание. Днес ще се запознаем отблизо с функциите и качествата на съвременните душ кабини и какво трябва да знаем при избора на такава.
Първата стъпка при избора на душ кабина е да разберем точно с колко пространство разполагаме и от какво наистина имаме нужда. Ако банята ви е малка, която не разполага с излишно пространство, то трябва да се насочим към по-практичните и обикновени душ кабини. Под обикновени не разбирайте с малък брой функции. Не е задължително душ кабината да прилича на мини компютърна зала за да бъде полезна и максимално функционална.
Това са ъгловите душ кабини, които са предназначени именно за тези малки пространства, тъй като заемащото от тях място е изключително малко.  
Друга важна подробност е видът на вратата на душ кабината. Всички знаем че има традиционни и непроменящи се модели, които ще останат като вечната класика на пазара, но все пак живеем в бързо променящо се време и има и такива, които са доста модерни и стилни предложения. За съжаление тук отново играе важна роля пространството, тъй като ако разполагаме с повече, то можем да изберем врата, която се отваря навън. Ако пък сме с малка баня, то перфектният избор е сгъваема врата тип „хармоника“ или отваряща се навътре. Разбира се това не влияе върху самото функциониране на останалата част от душ кабината, а единствено на нейната визия, като не я прави по-малко добре изглеждаща.
На трето място се нарежда видът стъкло, от което искате да бъде вашата душ кабина. Важно при избора на стъкло е, че колкото по-дебело желаете да бъде то, то толкова по-голяма нужда от укрепване има. Тъй като по-здраво е стъклото толкова по-тежко е то.
След това се появява и поддушовото корито, което по-скоро е въпрос на предпочитания и желание на самият клиент. Защото поддушовото корито отделя зоната на душа и намалява вероятността от протичане на кабината, не е задължителен компонент. На пазара можете да откриете няколко различни видове поддушови корита – от порцелан, камък, пластмаса и композитни материали. Ако не желаете да сложите поддушово корито има и компромисни варианти, които са - прагче или линеен сифон.
Като за за финал ще споменем накратко и многобройните функции, с които разполага всяка съвременна душ кабина. Една от най-известните и разпространените е именно хидромасажната система. Това е хидромасажен панел, който можете да откриете във всяка душ кабина, в зависимост от нейният модел тя разполага с различен брой джетове или дюзи. Главната му функция е да ви отпусне, като масажира и успокоява различни точки от тялото с помощта на водната струя. Все по-голям брой от душ кабините разполагат с функцията – парна баня. Представяте ли си нещо по-хубаво от това да превърнете собствената си баня в мини SPA център? Аз лично не. Всеки знае какво представлява парната баня и ползите от нея върху човешкото тяло и колко благоприятно въздейства. Други допълнителни функции са ароматерапията, хромотерапията и звукотерапията, които ще създадат максимален комфорт и ще отпуснат тялото и ума ни, отвеждайки ги в друго измерение и пространство. Разбира се има и други така наречени глезотийки, които можете да откриете и това са – FM радио с високоговорител,  LED осветление, телефон, Bluetooth, контролен панел с тъч скрийн, дистационно и дигитално управление, неонов панел и много други.
С всеки изминал ден се появяват все по-нови и нови функционалности и иновации в душ кабините, които привличат хората и ги правят един от най-избираните продукти при обзавеждането на банята. Ако все още не сте избрали вашата душ кабина, то в Баня Стил ще откриете разнообразие от модели с различни видове форми и функционалности, които да задоволят напълно вашите нужди и да ви осигурят нужнят комфорт.
 

Популярни тагове

{news_tags}