Какво представляват душ кабините

В последните години дизайнът на банята се развива бурно в различни насоки. Част от съвременните тенденции са душ кабините. Тяхната поява се налага от все по-малкото пространство в банята, както и все по-честото обединяване на банята и тоалетната. Затова душ кабината е едно добро решение за баня и в жилища с многочленно семейство.

Самата душ кабина представлява фабрично произведена или изградена, в повечето случаи от стъкло, преграда около душа, която предпазва останалото пространство в банята от намокряне. Като цяло, душ кабините са многофункционални - освен за къпане, те могат да се използват за релакс и удоволствие.
Фабрично произведените душ кабини представляват готови за монтаж, добре уплътнени кабини с корито и вграден хидромасажен панел. Предлагат се с два вида отваряне на вратата: плъзгащи и с отваряне на панти. Могат да имат вградени различни други функционалности, насочени към отпускане на тялото и душата.
Видовете душ кабини се делят на три основни класа: нисък, среден и висок в зависимост от цената, а тя от своя страна е обвързана с типа на функционалностите и модела на душ кабината.
Комплектът на най-ниския клас душ кабини, така наречения икономичен, включва много малко функции, също и предполага предварителна подготовка на мястото за монтаж, включително облепване с плочки на стената, към която ще се монтира душ кабината. В най-добрия случай тя има задна стена и панел за смесителя. Обикновено този клас душ кабини не блести с особен дизайн и най-голямото му преимущество е ниската цена.
Душ кабините от средния клас са с по-разчупен и модерен дизайн, задължително имат задна стена, панел за хидромасаж, няколко вида водни струи, таван, вградена система за вентилация, осветление, а може да имат и вградено радио. Душ кабините от този клас могат да се монтират независимо от облицовката на стените на банята.
В душ кабините от най-високия клас се вграждат много повече функционалности - термостат на смесителя, подгряване на кабината, радио- и видеопанел, хидромасаж с различни режими, различни режими на пръскане на водата от душа и т. н. Не на последно място, душ кабините от високия клас се отличават с изключително изискан дизайн и висока технологичност.
Предимството при душ кабините, направени по поръчка на свой ред е, че са съобразени изцяло с наличното място в банята и желанията на клиента, както и с цялостното решение на самата баня.
Основната задача на душ кабините освен простото къпане, е и да освобождават от стреса, както и да доставят удоволствие на човека, който ги използва.

Вижте разнообразието от душ кабини, което прелагаме!