Как да разпознаем подходящите смесители за кухня?


|

Кухнята е мястото, в което цялото семейство се обединява. Там се разказват истории, изживяват се мечти, поделят се задължения и се споделят вкусни моменти. Именно поради тези причини, обликът на кухнята е от голямо значение. Тя трябва да пресъздава уютна и приятна атмосфера, но също така трябва да бъде и функционална. Това до голяма степен зависи от качественото и практично оборудване и кухненските смесители в никакъв случай не правят изключение. В следващите редове ще разгледаме няколко лесни начина да направим правилен избор преди да закупим смесител за кухненското пространство.
Първо и особено важно правило е височината на чучура. Повечето от съвременните смесители за кухня предлагат модели с висок чучур, който осигурява удобство при измиване на обемни съдове. Ако смесителят е с нисък чучур, рискувате да си създадете неудобство и дори в някои случаи невъзможност да измиете съдовете изобщо. Съществуват лесни ориентири при височината на днешните смесители за кухня и те изглеждат по следния начин:

  • Нисък чучур – приблизителна височина 20 см.
  • Среден чучур - приблизителна височина 25 см.
  • Висок чучур - приблизителна височина над 30 см.

Другото предимството на високите смесители за кухня се състои в това, че те могат да бъдат монтирани както на дълбоки, така и на по-плитки мивки. Добре е да имате предвид, че при поставяне на смесител с висок чучур в плитка мивка, измиването на съдовете ще се случва над нивото на мивката и това може да доведе до пръскане върху кухненския плот. По-ниските смесители за кухня са подходящи за малки, но по-дълбоки мивки. Въпреки тези особености, винаги можете да се спрете на смесител с изтеглящ се чучур, който позволява неограничено движение.
Друг признак, по който можем да направим избор за кухненски смесител, това е видът на управление. Съществуват смесители с една или с две ръкохватки. От гледна точка на удобство – едноръкохватковите смесители за кухня водят в надпреварата, тъй като при тях настройването на водната струя и температурата се случва само с едно движение. За разлика от двуръкохватковите модели, при които се налага хващане и завъртане на ръкохватките.
Важно е и да съобразим вида на монтажа с избора на подходящия смесител за кухня. В зависимост от спецификите на кухненското помещение и фабричните изисквания на мивката (с отвор за смесител или без), можете да изберете смесител със стенен или стоящ монтаж. Този признак трябва да бъде изцяло съобразен с помещението.
Друга особеност преди закупуване на кухненски смесител е дали той е предназначен за високо или ниско налягане. В някои жилища водната инсталация не предлага достатъчно високо налягане и изборът на подходящ смесител ще осигури добра струя. Ако системата е с високо налягане, можете да заложите на смесител с разнообразни функции.
Последният признак, по който трябва да избираме нашите смесители за кухня са материалите, от които те са изработени, както и покритието, което те притежават. Голяма част от смесителите са изработени от месинг или неръждаема стомана, което осигурява максимална здравина. Тези материали, от своя страна, са тежки и когато вдигнете даден смесител, ако Ви се стори твърде лек, съществува вероятност производството му да не е от най-качествените. Покритието на смесителя също е от значение. Повечето модели разполагат с хромирано покритие, което предпазва тялото от надраскване, задържане на петна и прави почистването му по-лесно и по-бързо.
Информираният избор винаги е важен, а ние от Баня Стил можем да предложим и голямо разнообразие на продукти с различни характеристите и предназначения. Разгледайте нашата гама от смесители за кухня и изберете най-подходящия за Вашата кухня с помощта на информацията от днешната ни статия.

Популярни тагове

{news_tags}