Конзолни или стоящи мебели да изберем за банята си?


|

Банята е едно от ключовите помещения, в което всеки от нас започва и завършва своят ден. В качеството си на ключово пространство, тя трябва да предразполага както с красота, така и с комфорт. Изборът на обзавеждане за баня може да се превърне в истинско предизвикателство пред  богато разнообразие от модели сред които да открием  точно това, което е най – практично за нас. В съвременните интериори мебелите за баня са определящ фактор за цялостната визия и удобство. Това е и главната причина, поради която е важно да обърнем специално внимание при изборът им. Има нещо повече в мебелите за баня от просто осигуряването на достатъчно място за съхранение на вещи. Те допринасят за огромна част от излъчването на помещението. И ако имате особено отношение към стила на мокрото помещение, едва ли ще можете да се примирите с нещо обикновено.
По отношение на външният вид на мебелите става въпрос  на вкус. Ако сте почитетел на модерният дизайн и последните тенденции в интериора, разбира се шансът на харесате конзолните модели е доста по – голям. Освен, че притежават стилна визия, те позволяват лесното почистване на пространството под тях. Дизайнът им придава минималистично усещане, което позволява на пространството около него „да диша“. Ако притежавате малка баня , монтажът на стенни мебели е огромен плюс, докато в по – голямо помещение е възможно да се загубят в пространството. Поради дизайнът си някои шкафове предлагат по – малко място за съхранение от свободностоящите модели. Този недостатък може да бъде компенсиран с инсталирането на горен огледален  шкаф или  допълнителна колона за баня.
Свободностоящият дизайн от своя страна създава много по – класическа атмосфера. Внася усещане за здравина и стабилност в банята. Въпреки, че този тип артикули се предлагат в широка гама от размери и дизайни, общото между всички е ,че стоят директно върху пода. Тази тяхна характеристика създава опасност банята да изглежда по – малко просторна, тъй като се заема повече подово пространство и се създава визуално разделение на отделните части на помещението.
След като сте преценили внимателно кой дизайн би паснал във вашето помещение е време да се обърне внимание и на материалът, от който са изработени. Вземайки в предвид размерите на помещението и разположението на елементите в него, може по – лесно да изберете и материалът, от който да са изработени мебелите. За по – малки пространства се препоръчват мебели, изработени от PVC материал, поради фактът, че са напълно устойчиви при чест контакт с вода, без това да се отрази на видът и функционалността им.
Друга опция са мебелите, изработени от MDF материал, представляващ  дървесно-влакнести плоскости със средна плътност. Този тип мебели са устойчиви само на влиянието на влагата и не са водоустойчиви.
Всеки индивидуално може да реши, кой вариант ще проработи по – добре за постигането на мечтаният интериор в мокрото помещение.  Екипът на Баня Стил винаги е на среща за да Ви предложи зашеметяващи опции, с помощта на които да създадете съвършен дизайн в банята си.

Популярни тагове

{news_tags}