Предимства на съвременните хидромасажни душ кабини

Съвременните хидромасажни душ кабини предлагат редица предимства, но може би най-съществена ползва е, че осигуряват комфорта на истински спа център в домашни условия.
Освен креативния дизайн и иновативните материали за производство, модерните хидромасажни душ кабини предлагат множество функции, с което компактното пространство вътре в кабината се превръща в истинска зона за релакс. Част от функционалностите включват аеро и хидромасаж, хромотерапия, парна баня, ароматерапия и други.
Фабрично произведените хидромасажни душ кабини по своята същност са добре уплътнени кабини, готови за монтаж, които освен с хидромасажен панел, са оборудвани с редица допълнителни функционалности и екстри.
Хидромасажът в съвременните хидромасажни душ кабини се основава на вграден панел, чиито хидромасажни джетове могат да се насочват в различни посоки. Според броя и вида на джетове, те могат да служат за масаж на тила, кръста или зоната на гърба. Някои от най-новите модели хидромасажни душ кабини предлагат и джетове за масаж на крака и ходила. Неизменна част от панела е и подвижният ръчен душ, който обикновено е с няколко функции. Хидромасажният панел разполага и с термостатна смесителна батерия, която се грижи за поддържане на постоянна температура на водата. Също така има опции за задаване интензитета на струята на водата и управление на стационарния душ, който също е част от кабината.
Съвременните хидромасажни душ кабини са оборудвани и с мощни парогенартори. Генраторите произвеждат пара, която влиза в кабината от специален отвор и създава топла и влажна атмосфера, с температура варираща между 40°C и 50°C градуса. По този начин се постига лечебния ефект парните бани, но в домашни условия.
Хромо и ароматерапията са други големи ползи на новите модели хидромасажни душ кабини. Хромотерапията се основава на идеята за благотворното действие на светлината върху човешкия метаболизъм и терапевтичното действието върху неговото съзнание. Редица изследвания доказват, че усвояването на витамини е свързано с наличието на определен тип светлина. В много съвременни мултифункционални кабини има специални места, на които могат да се поставят билки или етерични масла, с които да се изпита ползата от ароматерапията. След напрегнат и забързан ден, подходящата комбинация от аромати е способна да даде истински релакс на ума и тялото.
Част от другите предимства на модерните хидромасажни душ кабини включват система за дезинфекция (най-често озонова), инфрачервен нагревател, контролен панел с възможност за дистанционно управление, радио, аларма, лавици за тоалетни принадлежности и столче за сядане.
Инвестицията в модерна хидромасажна душ кабина е напълно оправданата, тъй като тя служи не само за вземане на душ, но място за релакс и спа процедури в комфорта на собствения дом.