Предимства при модерните мебели за баня

 Един от най-често срещаните проблеми, с които се сблъсква всяко домакинство е липсата на пространство в почти всяко помещение у дома. Едно от помещенията, които създават проблеми поради малките си размери е банята. А именно тя е изключително важна. 

Решението на проблема с пространството в мокрото помещение е едно, а именно – мебели за баня. 
Съвременните мебели за баня се изработват от специални материали, които намаляват драстично опасността от повреда на продуктите, въпреки излагането им на вода. Това се дължи на специалната обработка, през която преминават материалите използвани за производството на мебели за баня. 
На пазара се предлагат два основни вида мебели за баня в зависимост от материалите, които са използвани за тяхната изработка. МДФ мебелите са изработени от влагоустойчив материал. Те са предназначени за влажни помещения, но е препоръчително да нямат директен допир с водата. МДФ материалът, който се използва за производство на мебели за баня бива обработен със специални бои и грундове, които му придават допълнителна устойчивост срещу влагата. Предимството на МДФ мебелите за баня е, че самото естество на материала позволява създаването на нестандартни и по-заоблени форми. Това създава предпоставка за производство на мебели за баня с интригуващ и впечатляващ дизайн, които изцяло ще преобразят помещението, придавайки му елегантен и стилен акцент. 
Вторият популярен вид мебели за баня са тези, които са изработени от ПВЦ. Материалът се характеризира с изключително висока влаго и водоустойчивост. Тъй като този материал отново е обработен със специални лакова и бои, засилващи неговите характеристики, това гарантира, че в процеса на експлоатация мебелите няма да се раздуят. ПВЦ мебелите са предпочитани, когато банята е с малки размери и е възможно мебелите да бъдат излагани на директни водни струи. 
Освен разлика в материалите, които са използвани за изработката на модерните мебели за баня, може да се открият и доста други разлики. Една от най-лесно забележимите разлики между моделите при долните шкафове. Те се предлагат в два модела. Стоящи долни шкафове и конзолни модели или така наречените – висящи. 
Стоящите долни шкафове се характеризират със своите крачета и най-вече със задните, тъй като те често са с възможност за нивелация. Нивелиращите крачета са полезни при неравен под в банята, тъй като ще предложат повече стабилност и устойчивост на шкафа. Друго тяхно предимство е, че ако се наложи разместване на мебелите, това не би било проблем, тъй като са свободно стоящи.
Долните шкафове, които са конзолен тип, се характеризират с това, че се монтират за стената. Те са изключително подходящи за по-малки бани, тъй като създават усещане за простор. Основното им предимство е, че почистването им е изключително лесно, тъй като под тях разполага с достатъчно пространство за бързо и безпроблемно отстраняване на замърсявания и петна.
Горните шкафове за баня са истинско иновативно чудо. Вграденото осветление при новите модели се управлява с тъч скрийн. Огледалата при горните шкафове са с вградена система против замъгляване, часовник, показател за температурата в банята и редица други подобрения, които ще направят живота Ви лесен и приятен. 
Чекмеджетата на новите мебели за баня са със специална система „Soft Close”, която подсигурява плавното им затваряне. 
Производителите на мебели за баня са се погрижили и за естетичната част. На пазара в момента се предлага огромно разнообразие от мебели за баня в различни форми, размери, модели и цветове, които ще паснат идеално на всеки вкус. 
Избирайки подходящ модел мебели за баня, Вие си гарантирате допълнително място за Вашите принадлежности, но и внасяте стил и елегантност в мокрото помещение.