Смесители за кухня - най – доброто, което можем да изберем


|

Кухнята несъмнено е едно от най-натоварените помещения във всеки дом, а и като цяло. Там не само творим кулинарни изкушения, но и трябва да измием и старателно да подредим цялата посуда след това. За да ни е максимално комфортно и удобно е много важно да изберем правилният смесител за кухня. С напредване на времето напредват и технологиите. Смесителите за кухня не правят изключение. Традиционните едноръкохваткови и двуръкохваткови смесители, постепенно биват изместени от сензорните смесители за кухня. Досега предимно срещахме такъв тип смесители в обществените пространства, но вече можем да имаме този лукс и в собствения си дом. В статията ще разгледаме предимствата на сензорните смесители за кухня.
При този вид  смесители за кухня, се използва технологията на сензора за движение, за да активира или прекъсне водния поток. Тази технология често се използва в обществени тоалетни, за да се премахне необходимостта от докосване на дръжките. Сензорните смесители си пробиват път в кухнята и стават все по-популярни, поради удобството и адаптивността си. Едно много важно предимство, пред обикновените смесители за кухня, което имат сензорните е това, че те не работят непрекъснато. По този начин значително се намалява разходът на енергията и на водния поток. Друго предимство е, че активирането на водния поток не изисква докосване с ръце. Така можем да пуснем водата, дори когато ръцете са ни заети или силно замърсени. По този начин се ограничава разпространението на бактерии, а почистването на смесителя е значително по-лесно, като отпечатъците от пръсти са намалени до минимум. Някои модели сензорни смесители за кухня притежават и термостат. Това е още едно допълнение и удобство за максимално пестене както на водата, така и на електричеството. Тази функция ни позволява предварително да зададем температурата на водата и силата на водния поток. Много подходящо решение, когато в дома ни има малки деца. При предварително зададената температура намаляваме риска от изгаряне, което ни носи по-голямо спокойствие.
Както и при стандартните смесители за кухня, и сензорните се различават по характеристики като покритието, скоростта на водния поток, стила на сензора и източника на захранване. Колкото повече сензори притежава смесителят за кухня, толкава по-точно и прецизно ще е и активирането на водния поток, при засечено движение.
Както останалите модели, така и сензорните смесители за кухня се предлагат в множество покрития и стилове. Покритеието може да е от хром, неръждаема стомана, цинк и други. Изберете модел с дизайн и завършек, който се съчетава безпроблемно с останалия интериор в помещението. Ако винаги сте обичали външния вид на метала с висок блясък, но лесно да се справяте с петна, това е отлична възможност да го направите.  Сензорните смесители се захранват от батерии или пряко включване в контакт, ако разполагате с такъв на удобно за целта място. За още -по голямо удобство, някои сензорни смесители имат ръчен режим на отмяна на сензора, който му позволява да функционира като обикновен смесител по време на загуба на мощност или при нужда.
Всичко казано до тук прави този вид смесители все по- предпочитани и разпространени и в домакинството. Разнообразието от модели и стилове е достатъчно голямо, за да изберем най- доброто от което се нуждаем. Една страхотна инвестиция за максимален комфорт, стилна визия и цялостно удовлетворение при избора на смесител за кухня. Качество и съвършенство във всяко помещение.
 

Популярни тагове

{news_tags}