Съвременният гранитогрес – идеалното решение за дома и офиса

Независимо дали в дома или в някое обществено помещение, подът е най-натоварената част. Поради тази причина ние трябва да се погрижим настилката да е достатъчно здрава и издръжлива, за да понесе ежедневния натиск. В този ред на мисли решихме в тази статия да Ви запознаем с най-предпочитаната от съвременните домакинства настилка, а именно гранитогреса. Модерният гранитогрес печели своята слава благодарение на страхотните си технически характеристики и голямо разнообразие от дизайни, повърхности и текстури, които предлага. Може да се каже, че той е един универсален продукт, който се поставя както в интериора, така и екстериора. Съвременният гранитогрес е изкуствено създаден и се изработва чрез високотехнологичен процес, в следствие на който се получават изключително твърди и здрави плочки.
В следващите редове ще Ви запознаем с основните предимства и характеристики на новите модели гранитогрес.
1.    Свойства
Съвременният гранитогрес притежава отлична устойчивост на износване, благодарение на което запазва добрата си визия за дълго време, дори при по-натоварени помещения, където трафика на хора е голям. Новият гранитогрес е създаден да понася всякакви климатични и температурни условия. Поставен навън, той ще запази добрата си визия за години напред, устоявайки на силното слънце, дъжд или сняг. Гранитогресът е водоустойчив материал, с ниска абсорбция на вода. Водопоглъщаемостта му е 0.05%, което е истински рекорд по този показател.
2.    Повърхности
Модерният гранитогрес предлага няколко повърхности, с които да създадем желания ефект в помещението. Можем да се възползваме от матирана, гланцирана, полирана и релефна повърхност. Матираният гранитогрес е изключително подходящ за поставяне в обществени помещения, бани, кухни и коридори, тъй като разполага с лека грапавина по своята повърхност, която предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. Полираната и гланцираната повърхност от друга страна са по-хлъзгави, но за сметка на това предлагат уникален блясък и огледален ефект, който ще превърне дома Ви в истински палат. Релефният гранитогрес е по-рядко срещан, но създава невероятен 3D ефект, който придава нестандартна атмосфера в стаята.
3.    Дизайн
Макар и изкуствено създаден, гранитогресът е един от малкото настилки, които успяват успешно да пресъздадат различни естествени повърхности като дървесина, камък, мрамор, бетон и други. Плочките с дървесен ефект са обагрени с множество ивици, които придават автентичност на настилката и визуален ефект за истинско дърво. Голяма част от моделите тип камък и бетон, са представени с елегантен и изчистен дизайн, който с лекота се съчетава с различни видове мебелировка, което не Ви ангажира при избора на аксесоари. Гранитогресът тип мрамор е чудесен избор ако искате да създадете изискан и внушителен интериор. Той е елементът, който ще внесе нотка на лукс и изтънченост, превръщайки дома Ви в истински палат.
4.    Поддръжка
Освен невероятните си характеристики и избор на повърхности и дизайни, съвременният гранитогрес е и изключително лесен за поддръжка. При него няма вероятност да се появи мухъл или натрупване на петна и мръсотия, благодарение на факта, че се почиства лесно и безпроблемно.
Ако Ви предстои ремонт и смяна на подовата настилка, то гранитогресът е точното решение за Вас. А ние от Баня Стил ще предложим на Вашето внимание огромно разнообразие от модели с различни размери, дизайни и повърхности.