Функции на съвременните смесители за кухня

Кухнята е едно от най-важните помещения в дома или офиса. Тя се явява притегателна силна и има функцията да обединява големи групи от хора. Прекрасните аромати на прясно приготвено домашно ястие са в състояние да украсят цялата къща и да създадат усещане за уют и топлина. Най-вкусното ястие е това приготвено с много любов. Именно поради тази причина е важно какво обзавеждане, цветове и аксесоари ще използваме в кухнята. Нейната визия трябва да предразполага към спокойствие, позитивно настроение и наслада на сетивата. Всичко от мебелите, плочките, смесителите, до покривките и завесите трябва да бъде добре съчетано и максимално практично. Съвременните смесители за кухня могат да предложат редица функции, с които да улеснят нашето ежедневие, като същевременно да придадат красив и елегантен акцент в кухнята с визията си.
След банята, кухнята е сред помещенията с най-голямо количество използвана вода. Независимо дали тя се използва за готвене, миене на съдове или поддържане на хигиената в кухнята, смесителят е ключов елемент от тези процеси. От неговото качество и функционалност до голяма степен зависи лекотата на изпълнение на тези неособено приятни, но необходими  задължения. Именно затова кухненският смесител трябва да бъде устойчив и издръжлив. Повечето съвременни смесители за кухня са изработени от месинг, което гарантира именно тяхната здравина.
Друг ключов момент е удобството при използване на смесителите. На пазара днес се предлага голямо разнообразие от модели на смесители за кухня, които да улеснят максимално нашето ежедневие. Моделите с една ръкохватка са изключително предпочитан модел, тъй като настройването на налягането и температурата на водата става по-лесно и по-бързо в сравнение с двуръкохватковите модели. При последните водата се настройва ръчно от два крана, посредством завъртане на главите на батерията. Тези движения се усложняват още повече, когато ръцете ни са мръсни или мазни, и по този начин настройването на водата става значително по-трудно. Но тук производителите са направи една крачка напред и така се появяват сензорните смесители, при които пускането и спирането на водата се управлява от малък сензорен дисплей само с доближаване на ръката. Те са изключително подходящи в дом с малки деца, които обичат да докосват всичко.
Други практични смесители за кухня и изключително подходящи за подобен тип помещения са смесителите с изтеглящ се чучур. Използвайки изтеглящ се душ почистването и хигиенизирането на кухненската мивка е по-лесно, по-бързо и по-удобно от всякога. Подобен вид смесители осигуряват огромно удобство при миене на тенджери, тави и като цяло големи съдове. Друга полза е наливането на вода в съд, без да е необходимо този съд да бъде в самата мивка или да се държи с ръце. Също така с помощта на изтеглящия се чучур може да се пълнят големи съдове като бебешко коритце, ако в банята тече ремонт, например.
Освен практични, нашите смесители за кухня трябва да се грижат и за нашия джоб. Тук на помощ идват няколко функции като ColdStart и СoldBody. Тези функции осигуряват потичане на студена вода, когато ръкохватката на смесителя е в средно положение. По този начин се спествя, доколкото е възможно, излишният разход на топла вода, когато тя не е небходима. Друг метод за спестяване на разходите е смесителят да притежава вграден аератор. Той обогатява водната струя с въздушни балончета, без да влияе на налягането.
Поради всичко гореизложено, ние от Баня Стил улесняваме Вашия избор на смесители за кухня, като се грижим да предлагаме само най-добрите и най-нови продукти на нашите клиенти. Нашата мисия е да задоволим потребностите на клиентите си, като направим ежедневието им максимално лесно и красиво.