Хидромасажна вана – функции и комфорт


|

Ползите от водните процедури са известни на всички. Хидромасажното оборудване отдавна вече не се счита за лукс, а за средство подобряващо здравето и благосъстоянието на човека. Хидромасажните вани в днешно време са един от начините да си подарим удоволствие и много ползи за организма. Разнообразието от модели позволява да изберем най-доброто според пространството, с което разполагаме и нашите индивидуални нужди. Можем да избираме както формата, размера и цвета, така и колко и какви функции да притежава хидромасажната вана. В тази статия ще разгледаме различните видове, за да улесним в пъти избора си при закупуването на вана.
Разбира се, както и при останалите елементи за цялостното обзавеждане на банята, така и при избора на вана водещо е пространството, с което разполагаме. При стандартните бани и по-малките пространства е добре да се избере продукт с класическа форма и размер, с минимум дюзи – подходящи са правоъгълните модели вана.
При силно ограничено пространство можем да поставим ъглова хидромасажна вана. Когато пространството позволява изборът ни е неограничен, стига тежината на ваната да е съобразена с издържливостта на самия под. В този ред на мисли е добре да споменем, че акрилните вани са най-предпочитани именно поради това, че са леки и практични. Друго тяхно предимство е, че при евентуална повреда на акрилното покритие, то може да бъде отстранено по-лесно в сравнение с чугунената или стоманената вана.  
В допълнение към подходящия размер, форма и материал са важни и функциите, които притежава една хидромасажна вана.
Важен показател тук е броя на дюзите. При минимален комплект от 4 броя, може да се извърши масаж предназначен за основните части на тялото като долната част на гърба, краката и страните на тялото. По-големите вани разполагат с 14-16 дюзи обхващащи по-голяма чат от тялото при масажа, като пожелание при някои модели могат да се поставят и допълнителни такива.
Дюзите могат да променят посоката на подаване на водата и да включват няколко нива на интензивност, за максимален комфорт при масажа.
Към традиционните ‚,хидро‘‘  джетове във ваната могат да се монтират ,,аеро‘‘ и комбинирани продукти. Те осигуряват аеромасажа, при който се всмуква въздух и въздушните мехурчета масажират определени части на тялото, докосвайки кожата за максимално удоволстние и релакс.
Още една много полезна функция, допринасяща за цялостно отпускане е хромотерапията. При нея леки струи оцветяват водния поток в различни цветове и допълват релаксиращия ефект. Други допълнителни функции при хидромасажните вани са функция за източване и преливане, защита от сухо стартиране, устройство за подгряване на водата, изсушаване на тръбите и дюзите след баня, както и система за дезинфекция.
Тези функции улесняват значително използването на ваната и нейното поддържане и почистване. Други удобства, които може да има една хидромасажна вана за да се чувстваме добре и да се отпуснем е удобна облегалка за главата, странични парапети, TV и аудио система с контролен панел.
Банята несъмнено е място за почивка след напрегнатото ежедневие. С избора на хидромасажна вана ще си подарим този заслужен релакс в домашни условия, ще подобрим не само състоянието на тялото и ума, но и самото ни здравословно такова, благодарение на ползите от масажа.

 

Популярни тагове

{news_tags}