GROHE – 100% Made in Germany


|

Днешната статия ще започнем с един много важен въпрос , който сигурни сме вълнува всички ни, „Какво означава качествен продукт“? Какво определя качеството и какви са неговите параметри? Нека Ви подскажем:
- На първо място устойчивост във времето – това е продукт, който ще продължи да функционира и след изтичане на гаранцията, така както е работел в началото.
- Прецизност – или дълбоко внимание в производството на всеки детайл – от суровите материали до пакетажа и логистиката.
- Отговорност – или продукт, създаден с грижа към околната среда и здравето и безопасността на хората.
- Дизайн – функционалността безспорно е важна, но красивата и елегантна визия, вписваща се в духа на цялостния интериор, също не е за пренебрегване.
- И накрая, но не на последно място – поддръжка. Един качествен продукт трябва да има и адекватна поддръжка и сервиз в готовност, който да отговори на нуждите на потребителя при необходимост.
Устойчивост, прецизност, отговорност, дизайн, поддръжка – пет основни пера, пет букви, един бранд – Grohe!
Компанията е основана през далечната 1936г.  в град Дюселдорф от Фридрих Грое, синът на Ханс Грое. В зората на фирмите Фридрих и Ханс работят заедно като партньори, но днес двете компании се притежават от корпорации и са най-големите си конкуренти в производството на артикули за баня.
Марката Грое е позната отдавна на българския пазар и е повече от сигурно, че няма две мнения относно качеството на продуктите ѝ. Този бранд се разпознава, дори и от децата и има обективни причини за това. Целта на днешната статия е да Ви запознаем с тези причини, ако съвсем случайно сте ги пропуснали.
Но преди това - как изглежда Grohe в цифри?
- над 7000 служители по цял свят
- лидер в производството на смесители в над 150 държави
- 5 завода, три от които в Германия
- над 500 международни награди за дизайн, функционалност и устойчивост
- 6% пазарен дял от световния пазар за бани
- 22 Grohe училища по целия свят като броят им продължава да расте. България също участва тук с лабораторията си в Стара Загора. Идеята на тези училища е да обучават майстори и водопроводчици за максимална ефективност.
А според списание Fortune, Grohe e в топ 50 фирми, променили света, наред с Microsoft, BMW, Disney и редица други.
Grohe е една от най-разпознаваемите и предпочитани марки, и единственият начин да сбъркате с тях е ако не ги използвате!
Но да си дойдем на темата, а именно защо Grohe са толкова добри. Тук технологиите и иновациите играят ключова роля, а като добавим и немския перфекционизъм, нещата вече добиват яснота. За Grohe всяка капка вода е важна и не бива да бъде пропилявана напразно, ето защо те влагат редица технологии в своите продукти, които повишават значително качеството.
Термостатичните смесители на Grohe са едни от най-бързите на пазара. С ултра сензитивната си технология TurboStat те реагират на рязка промяна в температурата на водата за невероятните 0,3 части от секундата, докато на стандартните термостати им трябват цели 3 секунди, за да се задействат и да възстановят зададената температура.
Технологията CoolTouch пък поддържа постоянно хладно тялото на смесителя като Ви предпазва от изгаряне при случаен допир с кожата, а системата против варовик – SpeedClean – не позволява на варовикът да се натрупва и да запушва дюзите на душа, поддържайки го винаги в готовност. Тук имаме още температурен ограничител, който Ви предпазва от горещата вода, ако случайно завъртите рязко ръкохватката към топлото, както и технологията DreamSpray или иначе казано - идеално равномерна струя за още по-добър душ.
И това не е всичко! Ако обичате умните неща, значи ще заобичате и иновативната система SmartControl. Вместо със стандартните превключватели, системите на Grohe SmartControl са оборудвани с бутони, с които превключването между водните точки е като детска игра. Освен това, може да пуснете толкова точки едновременно, колкото желаете – докато чучурът пълни ваната, а половинката къпе домашния любимец с ръчния душ, Вие може да пуснете питата и да си измиете краката например. Освен всичко друго може да избирате от многообразие от различни струи на питата и слушалката – дъжд, масаж, релакс или силно налягане.
Иновации не липсват и при смесителите за мивка. Технологията SilkMove Ви гарантира копринено движение на ръкохватката и страхотна лекота на завъртане, а технологията Starlight Ви обещава, че блясъкът на хромираното покритие ще се запази и смесителят ще изглежда като нов дори и след години употреба. С QuickFix системата монтажът на смесителя е изключително лесен и бърз. EcoJoy пък Ви спестява от сметката за вода като обогатява водната струя с въздух, с което намалява общия дебит на смесителя до 5 литра в минута, без обаче това да оказва негативен ефект върху комфорта от неговото използване.
Grohe имат и уникална палитра от наситени PVD цветове, които превръщат смесителя в истинско бижу. PVD технологията е изключително устойчива и ще пази смесителя Ви от драскотини много дълго време.
Но дори и това не е всичко. От Grohe преминават направо на космическо ниво с технологии като Grohe Sense – системата против наводнения, която засича течове по пода, както и спукани тръби и спира водата автоматично, като Ви известява за това по телефона. Технологиите Grohe Blue и Grohe Red пък Ви осигуряват в дома филтрирана, газирана или 100 градуса гореща вода направо от чешмата. Умната спа тоалетна Sensia Arena, която спестява над 15 кг тоалетна хартия на година, най-вероятно има повече електроника и функции от лаптопа Ви.
Дори няма да изброяваме душ питите с дистанционен контрол, смесителите с инфраред, смесителят Grohe 3Д Icon, създаден с 3Д принтиране и останалите няколкостотин технологични патента.
Човек с право би се запитал, добре, след такова мащабно производство сигурно се отделят огромни количества въглероден диоксид. А както знаем всички, въглеродният диоксид се отделя при дишането и горенето, и в големи количества образува парников ефект, което пък е основна причина за тежките климатични промени днес – повишаване на температурите, повишаване нивото на океаните и топенето на ледниците. Но през 2020г. Grohe постига забележителното нулево отделяне на въглероден диоксид. Този забележителен пробив в производството е постигнат посредством утвърденото от компанията зелено електричество – или онова електричество, произведено от източник на възобновяема енергия. Освен всичко това Grohe се стреми да разширява гамата си от рециклируеми продукти.
В заключение само ще Ви обърнем внимание, че ако разменим местата на буквите „о“ и „р“ в думата „Грое“ се получава „Горе“ – тоест следващото ниво, над всички останали, високия клас, горе са олимпийците, шампионите и първенците!
Грое са горе!

Популярни тагове

{news_tags}