Общи условия

Общите условия определят отношенията между „Гресия 2 ООД“ и потребителите, ползващи сайта и онлайн магазина www.baniastil.com

Условия за ползване

www.baniastil.com е онлайн магазин за продажба на стоки за обзавеждане за баня.
Публикуваната информация в www.baniastil.com е общодостъпна и безплатна в интернет.

Всеки потребител, който използва уеб страницата www.baniastil.com, се счита, че е съгласен и приема настоящи Общи условия.

Артикулите в онлайн магазина www.baniastil.com следва да бъдат закупени от потребителите на обявените в български лева цени, приемайки Общите условия.

Отстъпките в онлайн магазина www.baniastil.com не могат да се комбинират с други отстъпки и промоции.

Регистрация на потребител и защита на личните данни:

В онлайн магазина www.baniastil.com потребителите се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.
При регистрация в www.baniastil.com, потребителите доброволно предоставят личните си данни.
Съобразно Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискат от www.baniastil.com вече съществуващият им профил да бъде закрит.

www.baniastil.com запазва правото си да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter), на посочения при регистрация e-mail адрес на регистрираните потребители.
В случай, че регистрираните потребители не желаят да получават рекламни съобщения, те могат доброволно да се отпишат от получаване на рекламни материали, като кликнат върху линк, който ще бъде изпратен заедно със съответното рекламно съобщение.

www.baniastil.com гарантира, че личните данни на регистрираните потребители няма да бъдат предоставяни на трето лице с цел рекламна дейност, освен ако информацията не бъде изискана от служби, свързани със законодателството на Република България.

В случай, че Общите условия не бъдат спазени от даден потребител, администраторите на www.banaistil.com имат право да ограничат достъпа му до онлайн страницата.
www.baniastil.com запазва правото си да извършва промени относно настоящите Общи условия, без предварително известие, като новите условия ще бъдат публикувани в страницата.

Настоящите „Общи условия“ на онлайн магазина www.baniastil.com са в задължителна сила - както за www.baniastil.com, така и за неговите потребители. 
www.baniastil.com съхранява cookies и log файлове с цел персонализиране и подобряване на услугите си.
www.baniastil.com използва инструмента Google Analytics, с помощта на който може лесно да отчита и да следи за поведението на потребителите си.

Условия за пазаруване в baniasti.com

Работно време

Поръчки в онлайн магазина www.baniastil.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Работното време на онлайн магазина www.baniastil.com е от Понеделник до Петък, от 10:00 до 19.00 часа.
Събота и неделя – почивни дни, в които не се обработват поръчки. 
Онлайн консултации относно продукти могат да се извършват по всяко време, в което има свободен оператор на линия ( включително и почивни дни ).

Цени

Представените цени в онлайн магазина www.baniastil.com (“Гресия 2 ООД“) са валидни към момента на публикуването им в български лева. www.baniastil.com („Гресия 2 ООД“) запазва правото си да променя цените на артикулите, които предлага, по всяко време без предварително предупреждение.
Всички обявени цени в www.baniastil.com са крайни клиентски цени, които включват всички такси и данъци. Цената за доставка се изчислява отделно и съответно е посочена за всеки един артикул.

Доставки

Доставките на закупените стоки от www.baniastil.com се извършват от куриерска фирма или от собствен транспорт на фирма „Гресия 2 ООД"единствено и само за територията на Република България.

Срокове за доставки

При направена онлайн поръчка от www.baniastil.com, служител от онлайн отдела на фирма „Гресия 2 ООД“ задължително ще се свърже с клиента, с цел потвърждаване на поръчката и уточняване на удобен ден за доставка.
Всички доставки се извършват в рамките от 2 до 4 работни дни след потвърждаване от служител на фирмата за наличност на стоката. Клиентът задължително трябва да провери стоката пред куриер за евентуални дефекти, липси или наранявания на артикулите. От куриера ще бъдат предоставени на купувача касова бележка/фактура за дължимата сума за закупената стока от www.baniastil.com и съответно за сумата за доставка. След това получателя подписва приемно – предавателен протокол, с който гарантира точно и изрядно изпълнение на поръчката.
При направена поръчка до 14 ч. – до 48 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката.
При направена поръчка след 14ч. – до 72 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката.
!Важно: Сроковете, които са посочени се прилагат доколкото не противоречат на съответните срокове за доставка на куриерската фирма. „Гресия 2 ООД“ запазва правото си едностранно, без да подава информация към клиента да удължава посочените срокове с до 7 дни.

Начини на плащане

• При доставка ( наложен платеж ) – клиентът заплаща дължимата сума на куриера
• По банков път ( авансово плащане ) – авансово плащане в пълен размер по фактура, издадена на клиента, под формата на паричен превод в банковата сметка на www.baniastil.com ( “Гресия 2 ООД“)
• ePay – за целта трябва да имате регистрация в www.epay.bg
* За повече информация относно начини на плащане в www.baniastil.com, моля отворете страницата “Начини на плащане“
!Внимание: Моля, имайте предвид, че в определени случаи е възможно някой от изброените способи да не е приложим. Всички плащания се извършват само в български лева.
Съгласно чл.113, ал.4 от ЗДДС издаването на фактура или корекция по вече издадена фактура се извършва в срок до 5 (пет) календарни дни от датата на покупка. След изтичане на този срок „Гресия 2 ООД“ няма ангажименти за издаване на фактура или корекция по вече издадена фактура.

Право на рекламации и отказ от стока

При извършване на доставка на закупената стока от ww.baniastil.com, клиентът е длъжен да прегледа получените артикули и в случай, че констатира недостатъци по отношение на продуктите, наранявания, счупвания, липсва на аксесоари или крепежни елементи, незабавно трябва да уведоми лицето, което извършва доставката.
В случай, че клиентът не направи оглед на пратката и я приеме, стоката се счита за одобрена, като купувачът губи правото по – късно да претендира, че стоката има явни недостатъци и липси.

Всеки потребител има правото да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 дни от получаването на артикулите, без да дължи обещетение или неустойка с изключение на разходите предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП.
Съобразно условията по чл. 55 от ЗЗП при връщане на стока, то тя трябва да бъде в търговски вид, без да бъде увредена и нейната опаковката.
Връщането на стока е за сметка на клиента, като сумата трябва да бъде възстановена в срок от 14 дни от датата на получаването.

Рекламация за закупена стока от www.baniastil.com се извършва по правилата на ЗЗП, като е съобразена със условията и сроковете на търговската гаранция. 
Адрес за жалби и рекламации: Баня Стил, Гресия 2 ООД, ЕИК: 200226859 гр. София бул. "Андрей Ляпчев" № 4, ет. 5 ; Можете да се свържете с нас и на info@baniastil.com или на телефон 0700 110 44; Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ съгласно приложение №6 от ЗЗП може да изтеглите от тук.

Транспорт

За да улесним нашите клиенти, ние от магазин www.baniastil.com, предлагаме безплатна доставка при поръчка над 200лв за градовете - София, Пловдив, Бургас и Стара Загора.
За останалите клиенти, извън рамките на тези градове, предлагаме преференциални цени за доставка. Транспортът е до външен вход на посочения от клиента адрес, само когато до входа е достъпно да се паркира с автомобил. www.baniastil.com не предлага услугата „Качване по етажи„ * За повече информация транспорт в www.baniastil.com, моля отворете страницата “Транспорт“

Законова Гаранция. Информация за потребители. Алтернативно решаване на споровеВсички артикули, които са представени на сайта и/или са продавани в онлайн магазина www.baniastil.com са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП.


Търговската гаранция по никакъв начин не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Продавач – консултантът отговаря за липсата на съответствие на потребителските стоки с договор за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП., независимо от търговската гаранция.


Всеки посетител/клиент на www.baniastil.com по чл. 4 от ЗЗП може да получи цялата информация за всяка стока/услуга представена на сайта и/или продавана в онлайн магазина на телефон: 0700 11 0 44.
Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите ( www.kzp.bg ) или сайта OPC (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG)
Казаното в настоящия раздел се отнася за потребители по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП.

Условия за копиране на информация

Информацията публикувана в www.baniastil.com е собственост на www.baniastil.com („Гресия 2 ООД“) , в това число – снимки, текстове и описания на продукти.
www.baniastil.com дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазина www.baniastil.com