Общи условия

Общите условия определят отношенията между „Гресия 2 ЕООД“ и потребителите, ползващи сайта и онлайн магазина www.baniastil.com

Условия за ползване

www.baniastil.com е онлайн магазин за продажба на стоки за обзавеждане за баня.
Публикуваната информация в www.baniastil.com е общодостъпна и безплатна в интернет.
Всеки потребител, който използва уеб страницата www.baniastil.com, се счита, че е съгласен и приема настоящи Общи условия.

Артикулите в онлайн магазина www.baniastil.com следва да бъдат закупени от потребителите на обявените в български лева цени, приемайки Общите условия.
Отстъпките в онлайн магазина www.baniastil.com не могат да се комбинират с други отстъпки и промоции.

Регистрация на потребител и защита на личните данни:

В онлайн магазина www.baniastil.com потребителите се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.
При регистрация в www.baniastil.com, потребителите доброволно предоставят личните си данни.
Съобразно Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискат от www.baniastil.com вече съществуващият им профил да бъде закрит.
www.baniastil.com запазва правото си да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter), на посочения при регистрация e-mail адрес на регистрираните потребители.
В случай, че регистрираните потребители не желаят да получават рекламни съобщения, те могат доброволно да се отпишат от получаване на рекламни материали, като кликнат върху линк, който ще бъде изпратен заедно със съответното рекламно съобщение.
www.baniastil.com гарантира, че личните данни на регистрираните потребители няма да бъдат предоставяни на трето лице с цел рекламна дейност, освен ако информацията не бъде изискана от служби, свързани със законодателството на Република България.
В случай, че Общите условия не бъдат спазени от даден потребител, администраторите на www.banaistil.com имат право да ограничат достъпа му до онлайн страницата.
www.baniastil.com запазва правото си да извършва промени относно настоящите Общи условия, без предварително известие, като новите условия ще бъдат публикувани в страницата.
Настоящите „Общи условия“ на онлайн магазина www.baniastil.com са в задължителна сила - както за www.baniastil.com, така и за неговите потребители. 
www.baniastil.com съхранява cookies и log файлове с цел персонализиране и подобряване на услугите си.
www.baniastil.com използва инструмента Google Analytics, с помощта на който може лесно да отчита и да следи за поведението на потребителите си.

Условия за пазаруване в baniasti.com

Работно време

Поръчки в онлайн магазина www.baniastil.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Работното време на онлайн магазина www.baniastil.com е от Понеделник до Петък, от 08:30 до 17:30 часа.
Събота и неделя – почивни дни, в които не се обработват поръчки. 
Онлайн консултации относно продукти могат да се извършват по всяко време, в което има свободен оператор на линия ( включително и почивни дни ).

Цени


Представените цени в онлайн магазина www.baniastil.com “Гресия 2 ЕООД“ са валидни към момента на публикуването им в български лева. www.baniastil.com „Гресия 2 ЕООД“ запазва правото си да променя цените на артикулите, които предлага, по всяко време без предварително предупреждение.
Всички обявени цени в www.baniastil.com са крайни клиентски цени, които включват всички такси и данъци. Цената за доставка се изчислява отделно и съответно е посочена за всеки един артикул.

Доставки

За улеснение на нашите клиенти, магазини БАНЯ СТИЛ, предлагат безплатна доставка до адрес (за поръчки над 100лв.) на избраните от Вас продукти за градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Хасково.
При наличност на избраните от Вас продукти обичайният срок за доставка е от 3 до 5 работни дни. Това не важи за артикулите, които се изработват по поръчка и изискват предварителна заявка към производителя. В този случай срокът за доставка се уточнява допълнително.
За клиентите ни извън София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Хасково, сме подготвили преференциални цени за доставка. Транспортът е до външния вход на посочения от клиента адрес, само когато до входа е достъпно да се паркира и достигне с автомобил. Магазини Баня Стил не предлагат услугата "Качване на стока по етажи".

Срокове за доставки

При направена онлайн поръчка от www.baniastil.com, служител от онлайн отдела на фирма „Гресия 2 ЕООД“ задължително ще се свърже с клиента, с цел потвърждаване на поръчката и уточняване на удобен ден за доставка.
Всички доставки се извършват в рамките от 3 до 5 работни дни след потвърждаване от служител на фирмата за наличност на стоката. Клиентът задължително трябва да провери стоката пред куриер за евентуални дефекти, липси или наранявания на артикулите. От куриера ще бъдат предоставени на купувача касова бележка/фактура за дължимата сума за закупената стока от www.baniastil.com и съответно за сумата за доставка. След това получателя подписва приемно – предавателен протокол, с който гарантира точно и изрядно изпълнение на поръчката.
При направена поръчка до 14 ч. – до 48 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката. 
При направена поръчка след 14ч. – до 72 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката.

! Важно: Сроковете, които са посочени се прилагат доколкото не противоречат на съответните срокове за доставка на куриерската фирма. „Гресия 2 ЕООД“ запазва правото си едностранно, без да подава информация към клиента да удължава посочените срокове с до 7 дни.

Начини на плащане

• При доставка ( наложен платеж ) – За удобство на клиентите, плащането на дължимата сума се осъществява при доставка чрез куриера. Тя включва цената на закупената стока, такса за обработка и доставка на поръчката, която е изрично посочена върху касовата бележка/фактура/стокова разписка, която е издадена от фирма „Гресия 2 ЕООД, давайки правото куриерът да предаде сумата обратно на магазини Баня Стил („Гресия 2 ЕООД“) от неговото име и сметка.

• Плащане с кредитна или дебитна карта -  След успешно плащане с кредитна или дебитна карта, клиентът може да очаква бърза обработка и изпращане на своята поръчка. Онлайн-консултант от Магазини Баня Стил ще се свърже с клиента по телефона, за да уточни детайлите по доставката на поръчката. Всички плащания с банкови карти (кредитни или дебитни) преминават през компанията за финансови услуги и софтуер Stripe Inc., изчислявайки автоматично дължимата сума в евро, спрямо курса на БНБ - 0.511292.

Stripe Inc. е ирландско-американска компания за финансови услуги и онлайн плащания, основана през 2010г. Основната мисия на фирмата е да предоставя услуги, които улесняват приемането на плащания през интернет за уебсайтове и онлайн платформи. Stripe Inc, е водещ лидер на световния пазар с 13-годишен опит в услугите: поддръжка на абонаменти, мобилни плащания, международни плащания, онлайн плащания, сигурност и защита и инструменти за разработчици. Поръчката няма да бъде изпратена преди да бъде получен превода.

! Внимание: Възможно е да бъдат начислени банкови комисионни или такси при плащане с банкова карта или чрез банков превод, които ще бъдат едностранно определени от съответната финансова или банкова институция.

• По банков път ( авансово плащане ) – Авансово плащане в пълен размер по фактура, издадена на клиента, под формата на паричен превод в банковата сметка на www.baniastil.com ( “Гресия 2 ЕООД“)

Титуляр: Гресия 2 ЕООД
IBAN: BG97PRCB92301024232124
BIC: PRCBBGSF ПРОКРЕДИТ БАНКПРОКРЕДИТ БАНК

Поръчката няма да бъде изпратена преди да бъде получен превода.За основание на плащането, трябва да запишете номера на поръчката!

• ePay – ePay е популярна електронна платформа за онлайн плащания в България, която предоставя удобство и сигурност при извършването на транзакции. За да използвате системата на ePay е необходимо да имате регистрация в – www.epay.bg
След като получим информация за постъпилото плащане ще стартираме обработката на Вашата поръчка.

• Apple Pay – Apple Pay е иновативна технология за безконтактни плащания, разработена от компанията Apple. С Apple Pay, потребителите могат лесно да добавят своите кредитни или дебитни карти към портфейла си в приложението "Wallet" на устройството. За добавяне на картата е необходимо да сканирате данните ѝ с камерата на устройството или просто да я въведете ръчно.
След като получим информация за постъпилото плащане ще стартираме обработката на Вашата поръчка.

• Google Pay – Google Pay също е популярна технология за безконтактни плащания, предоставена от Google. Тя позволява на потребителите да извършват бързи и удобни плащания, чрез техните смартфони и други съвместими устройства с Android. За да използват Google Pay, потребителите трябва да добавят своите кредитни или дебитни карти към приложението.
След като получим информация за постъпилото плащане ще стартираме обработката на Вашата поръчка.

* За повече информация относно начини на плащане в www.baniastil.com, моля отворете страницата “Начини на плащане“

! Внимание: Моля, имайте предвид, че в определени случаи е възможно някой от изброените способи да не е приложим.
Съгласно чл.113, ал.4 от ЗДДС издаването на фактура или корекция по вече издадена фактура се извършва в срок до 5 (пет) календарни дни от датата на покупка. След изтичане на този срок „Гресия 2 ЕООД“ няма ангажименти за издаване на фактура или корекция по вече издадена фактура.

Онлайн покупка на изплащане

Клиентите на Магазини Баня Стил “Гресия 2 ЕООД“ могат да се възползват от услугата „Онлайн покупка на изплащане“ , като единствено е необходимо да кандидатстват за отпускане на кредит пред финансова институция – „UniCredit Consumer Financing“. Онлайн кандидатстването се извършва само с един клик върху бутона „Купи на изплащане“, като минималната сума за онлайн поръчката на изплащане е 150 лв (сто и петдесет лeвa), без в нея да бъдат включени цени на доставка и обработка.
След кандидатстване за покупка на изплащане, купувачът ще бъде уведомен чрез телефонно обаждане , ако е необходима евентуална промяна за посочения от него брой вноски. Срокът за доставка на закупена онлайн стока на изплащане е 7 дни, считано от датата, на която Магазини Баня Стил “Гресия 2 ЕООД“ бъдат уведомени от UniCredit Consumer Financing за подписан договор, който финансира направената поръчка в пълен размер. Седем дневния срок за доставка важи единствено за стоки, които са налични към датата на получаване на подписан договор между клиента и UniCredit Consumer Financing.
Доставката на стоките се осъществява въз основа на личните данни, които фигурират във вече сключения договор за кредит – име, ЕГН, адрес за доставка - настоящ или служебен адрес. За да получи доставената стока, клиентът е длъжен лично да представи документ за самоличност и да се разпише собственоръчно върху документа, който удостоверява предаването на стоката.
Посоченото в раздел „Право на рекламации и отказ от стока“ важи и за всички стоки закупени онлайн на изплащане, но при онлайн покупка на изплащане потребителят задължително следва да отправи своите претенции за възстановяване на заплатената сума директно към съответната финансова институция, а именно „UniCredit Consumer Financing“, която е кредитирала онлайн покупката, предмет на отказа от стока. За тази цел клиентът трябва да изпрати молба към UniCredit Consumer Financing“, в която посочва банкова сметка, по която желае да му бъде възстановена претендираната от него сума. Магазини Баня Стил “Гресия 2 ЕООД“ няма да разглежда и удовлетворява каквито и да е парични претенции, отправени от страна на клиентите в случаите на отказ на стока от онлайн покупка на изплащане, с оглед избягване на всякакво съмнение.
Забележка!: Магазини Баня Стил “Гресия 2 ЕООД“ не е представител и не извършва посредническа дейност в полза на която и да е финансова институция. Условията за финансиране и отпускане на кредит ( кандидатстване, отпускане, лихви и т.н) се определят от UniCredit Consumer Financing. Магазини Баня Стил “Гресия 2 ЕООД“ не участва в нито едно отношение свързано с кредитирането, както и в случаите на евентуално предприемане на мерки и действия по принудително изпълнение и др.
Информация за финансовата институция UniCredit Consumer Financing и нейните условия можете да получите тук.

Право на връщане при покупка Online до 14 дни

1. Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която Потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на стоките или датата, на която Потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на последната стока, при договор, съгласно който са поръчани няколко стоки с една поръчка.
2. При поръчка на стока, която към момента на поръчката не е налична в Баня Стил, потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която Потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на стоките или датата, на която Потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на последната стока, при договор, съгласно който поръчвате много стоки с една поръчка, съгласно разпоредбите на Закона за защита на потребителите.
3. За да упражни правото си на отказ, Потребителят следва да уведоми Баня Стил за имената си, географския си адрес, номер на поръчка и ако има такива, телефонен номер, електронен адрес и за решението си да се откаже от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или електронна поща). Потребителят може да използва приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително.
Изтеглете стандартен формуляр за отказ от тук.
4. Потребителят може също така да попълни и подаде по електронен път стандартния формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление за отказ , като в случай че използва тази  възможност, Баня Стил незабавно ще изпрати на траен носител или по електронна поща съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да бъде спазен срокът за отказ от договора, е достатъчно потребителят да изпрати съобщението си относно упражняването на право на отказ, преди изтичането на срока за отказ от договора.
5. В случай, че потребителят се откаже от договора, Баня Стил ще възстанови всички плащания, които е получило, включително разходите за доставка (с изключение на разходите за връщане, които са за сметка на потребителя или допълнителни разходи, свързани с избран от потребителя начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Баня Стил), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която потребителят информира Баня Стил за неговото решение за отказ от договора.
6. С приемането на настоящите общи условия, Потребителят изрично се съгласява възстановяването на заплатената от него сума да се извършва по предоставена от него банкова сметка.
7. Баня Стил има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.
8. Потребителят следва да изпрати на Баня Стил или да върне обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който е информирал Баня Стил за отказа си от договора на един от посочените адреси.
9. Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на Баня Стил преди изтичането на 14-дневния срок и на един от посочените адреси
10. Преките разходи по връщане на стоката са за сметка на Потребителя.
11. Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания, във вида в който е получена. Баня Стил  запазва правото си, в случай, че върнатата стока е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, увредена от токов удар, с липсващи аксесоари, гаранционна карта, да прецени дали да приеме върнатата стока.

Рекламация за закупена стока от www.baniastil.com се извършва по правилата на ЗЗП, като е съобразена с условията и сроковете на търговската гаранция.

Адрес за връщане на стока - Баня Стил, Гресия 2 ЕООД, ЕИК: 200226859 гр. София, кв. Димитър Миленков 136Б;.
Адрес за жалби и рекламации: Баня Стил, Гресия 2 ЕООД, ЕИК: 200226859 гр. София бул. "Черни Връх" 102Д ;
Можете да се свържете с нас и на [email protected] или на телефон 0700 110 44;
Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ съгласно приложение №6 от ЗЗП може да изтеглите от тук.

! Внимание: Възможно е да бъдат начислени банкови комисионни или такси при плащане с банкова карта или чрез банков превод, които ще бъдат едностранно определени от съответната финансова или банкова институция. Всички начислени такси, за стоки върнати поради вина на Магазини Баня Стил, ще бъдат за сметка на „Гресия 2 ЕООД“. В случаите, когато клиентът връща стока по негово желание, без Магазини Баня Стил „Гресия 2 ЕООД“ да имат каквато и да е вина за причината и решението на клиента да се откаже от поръчаната стока, начислените комисионни или такси са за сметка на клиента.

Провери преди да платиш

Потребителите на www.baniastil.com имат възможност за проверка на получената стока преди да извършат плащане. Тази опция е валидна за абсолютно всички продукти, предлагани и доставяни от магазини Баня Стил. Всеки потребител задължително трябва да проверява получената стока, за да избегне връщане на объркана поръчка. Опцията „Провери преди да платиш“ също така дава възможност на нашите клиенти да проверят получената от тях стока за евентуални следи от драскотини, удар или други видими повреди. В случай, че клиентът забележи видими повреди или липси по направената от него поръчка, има правото да я откаже. Купувачът е длъжен да направи преглед на стоката и съпътстващата я документация преди да я приеме, в противен случай, закупената от него стока се счита за одобрена и клиентът губи правото си след приемането й да претендира, че получените артикули са с явни недостатъци или липси на аксесоари и на който и да е от изискваните от българското законодателство документи.

Купи онлайн и вземи от магазин

Опцията „Купи онлайн и вземи от магазин“ дава възможност на всеки клиент, направил поръчка онлайн, да получи стоката си в избран от него магазин Баня Стил. Стоката се получава, след потвърждаване наличността на поръчката от онлайн консултант, от 2 до 4 работни дни. Всеки купувач, който иска да се възползва от тази опция, следва да попълни формуляра за поръчка коректно, като задължително трябва да посочи получател и съответно да избере в кой от нашите магазини ще му бъде удобно да доставим закупената стока.

Начините на плащане при избор на тази опция са по банков път (авансово плащане) или чрез електронната система за плащания e-pay (www.epay.bg), като след това клиентите получават електронно потвърждение на поръчката от страна на магазини Баня Стил. Стоката следва да бъде получена не по-късно от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на електронното потвърждаване на поръчката, като получаването става само в работното време на посочения в електронно потвърдената поръчка магазин, единствено от лицето посочено като получател, след задължителното представяне на документ за самоличност, номер на поръчка и подписване на приемо-предавателен протокол.

! Внимание: Магазини Баня Стил не носят отговорност за неполучена / непотърсена в срок стока. След изтичане на срока за получаване магазини Баня Стил имат право да начисляват такса за магазинаж!

Законова Гаранция. Информация за потребители. Алтернативно решаване на споровеВсички артикули, които са представени на сайта и/или са продавани в онлайн магазина www.baniastil.com са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП.


Търговската гаранция по никакъв начин не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Продавач – консултантът отговаря за липсата на съответствие на потребителските стоки с договор за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП., независимо от търговската гаранция.

Всеки посетител/клиент на www.baniastil.com по чл. 4 от ЗЗП може да получи цялата информация за всяка стока/услуга представена на сайта и/или продавана в онлайн магазина на телефон: 0700 11 0 44.
Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите ( www.kzp.bg ) или сайта OPC (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG)
Казаното в настоящия раздел се отнася за потребители по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП.

ПОЛИТИКА ПО УПРАВЛЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Цел на политиката по управление на личните данни

Събиране на лични данни, свързано с основната дейност на „Гресия 2“ ЕООД

За изготвяне на оферта, изготвяне на договор, изпълнение на договор или в контекста на други отношения ние от „Гресия 2“ ЕООД обработваме лични данни, за да предоставяме продукти и услуги, които клиентите са заявили и които „Гресия 2“ ЕООД произвежда и предоставя, както за да изпълнява всичките си задължения и да се ползва от правата, съгласно законодателството.

Обработката на лични данни се извършва с цел:

•    установяване на самоличността на клиента през всички етапи на комуникация;
•    управление и изпълнение на клиентски заявки за продукти или услуги, изпълнение на договори за продукти и услуги;
•    изготвянe на предложение за сключване на договор;
•    изготвяне и изпращане на сметки/фактури за продукти и/или услуги, които произвежда и предоставя „Гресия 2“ ЕООД;
•    за да осигури необходимото цялостно клиентско обслужване, както и да събира дължимите суми за получените продукти и услуги;
•    осигуряване на техническото обслужване с оглед предоставяне на максимално качествени продукти и услуги, съгласно договореното;
•    всякакво техническо съдействие за поддържане на качеството на продуктите и услугите от „Гресия 2“ ЕООД;
•    изготвяне на предложения за сключване на договори и самото сключване на договори, изпращане на куриерски услуги с предоговорена информация и проекти на договори, до достигане на договор;
•    уведомление за всичко, свързано с продуктите и услугите, които клиентите получават от „Гресия 2“ ЕООД;
•    изпращане на различни известия, уведомление за проблеми, несъответствия, грешки или за да се отговори на подадени от клиентите молби, жалби, предложения и др.;
•    анализ на клиентска история и изготвяне на потребителски профил с оглед определяне на най-подходяща оферта от страна на от „Гресия 2“ ЕООД;
•    оценка и измерване на ефективността от рекламите на „Гресия 2“ ЕООД, както и да се предложи рекламно съдържание, което да е адекватно на нуждите на клиентите;
•    проучване и анализ на клиентското търсене на продукти или услуги, на основа на анонимна или персонализирана информация за да се установят основни тенденции, за подобряване на разбирането за поведението на клиентите и с цел сътрудничество с трети лица, за да предоставим нови продукти или услуги за нашите клиенти;
•    извършване на обработка от обработващ данните при сключване на договор, възлагане, отчитане, приемане, разплащане;

За изпълнение на нормативни задължения:

„Гресия 2“ ЕООД обработва идентификационни лични данни, данни за изготвяне на оферти, договори, фактури, стокови разписки, сметки и други лични данни, за да спази задължения, които са предвидени в нормативен акт, така например:

•    задължения за предоставяне на информация на държавни контролни органи;
•    предоставяне на информация на Комисията за защита на личните данни във връзка със задължения, предвидени в нормативната уредба за защита на личните данни, като Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 април 201 б година и др.;
•    задължения, предвидени в Закона за счетоводството и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и други свързани нормативни актове, във връзка с воденето на правилно и законосъобразно счетоводство;
•    предоставяне на информация на съда и трети лица, в рамките на производство пред съд, съобразно изискванията на приложимите към производството процесуални и материалноправни нормативни актове;

След клиентско съгласие, в случай, че няма подписан договор:

„Гресия 2“ ЕООД обработва лични данни, само след предварително съгласие. Съгласието е отделно основание за обработване на личните данни на субекта на лични данни и целта на обработката е посочена в него, и не се покрива с целите, изброени в тази политика. Ако се даде съответното съгласие и до неговото оттегляне или прекратяване на всякакви отношения:

•    „Гресия 2“ ЕООД изготвя подходящи за клиентите предложения за продукти или услуги на „Гресия 2“ ЕООД, като и извършва детайлни анализи на клиентски данни;
•    изготвят се подходящи за клиентите предложения за продукти или услуги от партньори на „Гресия 2“ ЕООД, като обработването на лични данни е част от този процес.

Видове обработвани от „Гресия 2“ ЕООД лични данни:

•    трите имена, постоянен адрес;
•    данни, свързани с електронни съобщителни услуги;
•    данни за изготвяне на оферти, договори, фактури, стокови разписки и други документи, както и за доказване на тяхната достоверност; данни, които се обработват в електронните съобщителни мрежи, електронна поща, писма, информация за заявките за отстраняване на проблеми, жалби, молби, оплаквания;
•    информация за вида и съдържанието на офертно предложение, маркетингово проучване или предложение, договорното отношение, както и всяка друга информация, свързана с договорното правоотношение, включително записи на обаждания
•    друга обратна връзка, получена от клиентите;
•    лични данни за контакт: адрес за контакт, телефонен номер и информация за контакт (имейл, телефонен номер);
•    видео записи, които се правят с цел подобряване на сигурността на „Гресия 2“ ЕООД;
•    маркетингови проучвания на предпочитания за продуктите или услугите;
•    информация за кредитна или дебитна карта, номер на банкова сметка или друга банкова и платежна информация във връзка с плащанията направени към „Гресия 2“ ЕООД;
•    клиентски номер, код или друг идентификатор, създаден от „Гресия 2“ ЕООД за идентификация на клиенти;
•    данни, предоставяни през интернет страницата на дружеството или мобилни приложения;
•    информация за използваните крайни електронни съобщителни устройства, вида на устройствата, използваната операционна система, IP адрес при посещение на интернет страницата ни;

Когато обработваме личните данни, и описаните други данни за целите на предоставяне на продукти и услуги, за тяхното заплащане, за изпълнение на клиентски заявки за продукти или услуги, както и с цел да изпълним наши нормативни задължения, тази обработка е задължителна, за изпълнение на тези цели. Без тези данни, не бихме могли да предоставяме съответните услуги. Ако не ни се предоставят данни за идентификация, не бихме могли да сключим договор за продукт или услуга.

Съгласие за предоставяне на лични данни:

Предоставените от субектите на лични данни съгласия за обработване на лични данни могат да бъдат оттеглени по всяко време. Оттеглянето на съгласието може да има отражение върху изпълнението на договорните задължения на „Гресия 2“ ЕООД. Личните данни, описани в базата данни на „Гресия 2“ ЕООД в този случай се подлагат на псевдонимизация/анонимизация. Ако субекта на лични данни оттегли съгласието си за обработване на лични данни за някой или всички начини, описани по-горе, „Гресия 2“ ЕООД няма да използва личните данни и информация за определените по-горе цели. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне. „Гресия-2“ ЕООД има голямо портфолио от предлагани продукти и услуги. При предоставяне на съгласие за обработка на данни, това съгласие се отнася до всички продукти и услуги, които клиента ползва.
Оттеглянето на личните данни, когато те касаят изготвяне на оферти, сключване на договори, изготвяне на документи може да доведе до невъзможност за извършване на тези действия. За всяко оттегляне на лични данни субекта на лични данни ще бъде уведомен до какви последици може да доведе, съгласно отношенията на клиентите с „Гресия 2“ ЕООД.
За да се оттегли даденото съгласие е необходимо да се уведоми „Гресия 2“ ЕООД от публично известените данни за контакт /телефон, email и т.н./, свързани с управлението на личните данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

Основание за обработка на личните данни е чл. 6, ал. 1 на Регламент (ЕС) 2016/679.

С приемането на общите условия на тази политика, при подаване на информация към администратора на лични данни („Гресия 2“ ЕООД), съдържаща лични данни или при сключването на писмен договор, между администратора на лични данни и субекта на лични данни се създава договорно отношение, на което основание администратора на лични данни обработва лични данни, а именно: чл. 6, ал. 1, б. (б) на Регламента. Данните за изпращане на информационни бюлетини, нюзлетъри, маркетингова информация и т.н. се обработват на основание дадено от субекта на лични данни изрично съгласие - чл. 6, ал. 1, б. (а) на Регламента.

Основания за обработка на данните: Вие сте предоставили изрично съгласие за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели - 6, ал. 1, б. (a) на GDPR

Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

•    разкриват расов или етнически произход;
•    разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
•    генетични и биометрични данни, данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.
•    данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техните родители или законни представители.

Основни термини в политиката по управление на личните данни

Електронно събрани и обработвани данни:
данни, обработени в електронна съобщителна мрежа за целите на съхранение, предаване, разпространение или обмен на съдържание на електронни съобщения, включително данни, използвани за проследяване и идентифициране на източника и местоназначение на комуникацията, данни за местоположение и вид на устройството, генерирани в контекста на предоставянето на електронни съобщителни услуги, както и дата, час и вид на комуникацията.

Анализ на данните: детайлен анализ е метод за извършване на анализ, който позволява обработване на големи по обем данни посредством статистически модели и алгоритми и други, които включват използване на мрежови и лични данни, както и процеси на псевдонимизиране и/или анонимизиране на същите, с цел извличане на информация за тенденции и различни статистически показатели.

Партньор/и:
това са дружества, с които „Гресия 2“ ЕООД има сключени договори за партньорство и които предоставят разнообразни продукти и услуги.

Легитимен интерес

„Гресия 2“ ЕООД използва личните данни за идентификация, данни за изготвяне на оферти, фактури, сметки и всякакви други документи, свързано с наш легитимен интерес, за да извършим основен анализ с цел да пригодим предлаганите от нас продукти или услуги към индивидуалните клиентски потребности и да предложи нови продукти/услуги, които да ги задоволяват.

Обработка на анонимизирани данни

„Гресия 2“ ЕООД в редки случаи обработва лични данни за статически цели, като това означава за анализи, в които резултатите са само обобщаващи и следователно данните са анонимни - например, за да оценим нашето пазарно представяне, финансовите ни показатели, маркетингова информация и др. Идентифицирането на конкретно лице от тази информация е невъзможно.

Използване на автоматизирани алгоритми

За обработването на лични данни „Гресия 2“ ЕООД не използване частично или изцяло автоматизирани алгоритми и методи.

Защита на лични данни

За осигуряване на адекватна защита на данните на служителите на компанията и личните данни на своите клиенти и партньори „Гресия 2“ ЕООД прилага всички необходими организационни и технически мерки, предвидени в Закона за защита на личните данни, както и най-добрите практики и др.
Компанията е установила структури по предотвратяване на злоупотреби и пробиви в сигурността, който подпомагат процесите по опазване и обезпечаване сигурността на личните данни.
С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на личните данни, може да се използват допълнителни механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и др.

Заличаване на лични данни

По правило, в „Гресия 2“ ЕООД се прекратява използването на лични данни, за целите, свързани с договорното правоотношение, след прекратяване на договора, но не ги изтриваме до окончателно уреждане на всички финансови задължения и изтичане на нормативно определените задължения за съхраняване на данните, като задължения по Закона за електронните съобщения за съхраняване и предоставяне на информация за целите на разкриване и разследване на престъпления, задължения (6 месеца) по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни (11 години), изтичане на определените в Закона за задълженията и договорите давностни срокове за предявяване на претенции (5 години), задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др. основания, предвидени в действащото законодателство (5 години) или законите, касаещи трудови правоотношения (50 години).
При прилагане на настоящата политика се отчита, че няма да се изтрият или анонимизират лични данни, ако те са необходими за висящо съдебно, административно производство или производство по разглеждане на ваша жалба пред нас.
При определени случаи лични данни могат да бъдат анонимизирани. Анонимизирането представлява алтернатива на изтриването на данните. При анонимизация, всички лични разпознаваеми елементи /елементи, позволяващи идентифицирането на субекта на личните данни, се заличават необратимо. За анонимизирани данни няма нормативно задължени за изтриване, тъй като не представляват лични данни. /анонимизирането на данните се извършва чрез заместване на личните данни с анонимизиран идентификатор на субекта – например замяната на имената с цифрово-буквен идентификатор/

Възможност за предаване на лични данни на трети лица

„Гресия 2“ ЕООД предоставя лични данни на трети лица в изключителни случаи, като основната цел е да се предложи качествено, бързо и комплексно обслужване. Не предоставяме лични данни на трети лица, преди да има постигната увереност, че са взети технически и организационни мерки за защита на тези данни.

Лични данни „Гресия 2“ ЕООД предоставя на следните категории получатели (администратори на лични данни):

•    дружества, кредитни агенции;
•    дружества, събирачи и/или обезпечаващи вземанията - агенции за събиране на вземания, кредитни агенции, за поръчителство или друг способ, обслужване и събиране на вземания;
•    пощенски оператори, с оглед изпращане на пратки, съдържащи договори, допълнителни споразумения и други документи и необходимостта от удостоверяване на самоличността при връчването им;
•    лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработка на лични данни и необходим за изграждане на мрежата на дружеството и за извършване на различни услуги по отчитане, разплащане на услуги и продукти, техническа поддръжка и др.;
•    лица, предоставящи сервизна поддръжка на крайни устройства, които съдействат на „Гресия 2“ ЕООД при продажбата на продукти и услуги и при обслужване на клиентите преди и през времетраене на договорните отношения;
•    инсталатори - за инсталация или поддръжка на устройства на територията или за „Гресия 2“ ЕООД;
•    органи, институции и лица, на които „Гресия 2“ ЕООД е задължена да предостави лични данни по силата на действащото законодателство;
•    компетентни органи, които по силата на нормативен акт имат правомощия да изискват предоставянето на информация, сред която и лични данни, като например - съдилища, прокуратура, различни регулаторни органи като Комисия за защита на потребителите, Комисия за регулиране на съобщенията, Комисия за защита на личните данни, органи с правомощия по защита на националната сигурност и обществен ред;
•    доставчици на електронни удостоверителни услуги, когато документ, свързан с предоставяне на продукт или услуга, се подписва с електронен подпис;
•    банки за издаване на карти и обслужване на плащания, включително заплати, аванси и други взимания и възнаграждения;
•    охранителни фирми, притежаващи лиценз за извършване на частна охранителна дейност във връзка с осигуряване на достъп и/или осигуряване на пропускателния режим в обектите на територията на „Гресия 2“ ЕООД;
•    лица, предоставящи услуги по организиране, съхраняване, индексиране и унищожаване на архиви на хартиен и/или електронен носител;
•    лица, извършващи консултантски услуги в различни сфери.

„Гресия 2“ ЕООД не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за субектите (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да предостави заявени услуги и когато не е предоставено разрешение, или в някоя от следните хипотези:

Информацията се предоставя на доверени партньори, които работят по възлагане от страна на „Гресия 2“ ЕООД въз основа на договорни отношения и по силата на конфиденциални споразумения. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност „Гресия 2“ ЕООД да доставя реклама на потребителите си. Въпреки това тези компании нямат правото самостоятелно да споделят тази информация.

Съвместни администратори

•    дистрибутори и агенти на „Гресия 2“ ЕООД, които действат като представители на дружеството, при продажбата на услуги и продукти;

Права на субекта на лични данни

Потребителите на www.baniastil.com могат да проверяват точността, актуалността и пълнотата на личните си данни, както и да правят промени и корекции по тях, като влязат в акаунта си. В случай, че потребител иска да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да направи и заяви корекция, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, то потребителят трябва да изпрати искане в този смисъл с e-mail на адрес: [email protected]. Подобни искания от потребители (клиенти) ще бъдат разглеждани единствено и само, ако са изпратени от e-mail адреса, които е бил използван при регистрация на акаунт, с оглед избягване на злоупотреби. Също така Магазини Баня Стил  „Гресия 2" ЕООД запазва правото си да поиска допълнителна информация или данни с цел установяване идентичността на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася.

На всички подадени искания от наши потребители относно личните им данни, ще им бъде отговорено в едномесечен срок, а когато е необходимо срокът да бъде удължен, то те ще бъдат информирани за удължаване и за причините поради, които се налага забавянето. Възможно е да откажем да обработим искане, което се повтаря неоснователно или такова, което застрашава поверителността на други потребители. Във абсолютно всеки случай, потребителите на www.baniastil.com имат право да изпратят жалба до Комисия за защита на личните данни на e-mail адрес: [email protected] или София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.


Бисквитки


Заедно с посочените по-горе лични данни „Гресия 2“ ЕООД в сайта си и свързаните сайтове използва бисквитки, за да оформи търговски и други подобри предложения към посетителите на сайта по удобен за тях начин (HTTP бисквитката (буквален превод от английски HTTP cookie), обикновено наричана просто „бисквитка“, е пакет информация, изпратен от уеб сървър към Интернет браузър, а след това връщан от браузъра всеки път, когато той получи достъп до този сървър. „Бисквитките“ могат да съдържат произволна информация, избрана от сървъра, и се използват да поддържат състоянието на HTTP транзакциите, които иначе са „без състояние“.

Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на компютъра или мобилното устройство за по-дълъг период от време. Те дават възможност на „Гресия-2“ ЕООД да разпознае отново потребителският браузър при следващо посещение. Сесийните бисквитки се съхраняват временно, когато се посещава сайт, но се изтриват в момента, в който се затвори страницата. Повечето бисквитки не съдържат чувствителна информация за субектите на лични данни, с които те могат да бъдат идентифицирани пряко. Целите, за които се използват бисквитките, са най-основно следене на поведението на субектите на лични данни в следните направления:

•    Проследяване на секции в сайтовете, които се посещават;
•    Колко време се отделя в даден сайт;
•    Рекламите, които се преглеждат и/или с които има взаимодействие;

Обикновено бисквитките се използват за удостоверяване на самоличността на регистриран потребител на сайта като част от процеса на влизане или първоначална регистрация в сайта/сайтовете, като от потребителя не се изисква ново въвеждане на потребителско име и парола при всеки следващ достъп до сайта/сайтовете. Други предназначения на бисквитките може да са за поддържане на „пазарска кошница“ за избрани стоки за купуване от даден сайта/сайтовете по време на една сесия, за персонализация на сайта/сайтовете (представяне на различни страници за различните потребители), и за проследяване на достъпа на отделни потребители до даден сайт.) Ако не желаете това, можете да настроите Вашия браузер така, че да бъдете информирани за използването на бисквитки и да позволявате използването им само в отделни случаи. При деактивиране на бисквитките може да се ограничи функционалността на нашата уеб страница.

Уеб анализ

Сайтът/сайтовете на „Гресия-2“ ЕООД използват услугата Google Analytics* – услугата за уеб анализ на Google LLC, Mountain View, CA 94043 USA („Google“). Google Analytics използва „бисквитки. Събраната чрез „бисквитката” на Google Analytics информация за начина, по който потребителите на сайта/сайтовете ги използват, по правило се препраща до IT инфраструктура на Google в САЩ и се запаметява там. Обработката на данните се извършва на базата на законовите разпоредби на § 96, ал. 3 от Закона за телекомуникациите на Австрия, както и на чл. 6, ал. 1, буква „а“ (предварително съгласие) и/или „е“ (легитимен интерес) от Регламента. Задачата на „Гресия-2“ ЕООД по смисъла на Регламента (легитимен интерес) е подобряването на търговските предложения и на уеб представянето на сайта/сайтовете на „Гресия-2“ ЕООД. Потребителските данни (IP адрес) използвани от тези „бисквитки“ на Google Analytics се псевдонимизират. При тази процедура се изтрива последната цифра на Вашия IP адрес. Вследствие на това вече е възможна само груба локализация, което позволява личните данни на потребителите на сайта/сайтовете на „Гресия-2“ ЕООД да бъдат защитени по изискванията на Регламента.

* В случай, че потребителите на сайта/сайтовете на „Гресия-2“ ЕООД искат да предотвратят анализ на данните от страна на Google, трябва да се направят следните настройки:
•    Деактивиране на използването на бисквитките в използваният браузър
•    Инсталиране на плъгин: [ http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en ]

Данни, събирани за посетители на уебсайтове:

Във всички уебсайтове се събират данни за посетителите – регистрирани потребители и посетители без регистрация, а именно следните категории данни:

•    IP адрес;
•    Идентификатор на потребителя с висока степен на уникалност;
•    Идентификатор на устройство (device ID) за мобилни апликации, с висока степен на уникалност;
•    Идентификатор на браузъра, с висока степен на уникалност;
•    История на посетените страници, включително и вторична обработка, с цел установяване на предпочитанията към определени типове съдържание;
•    Някои типове поведение – напр. списък с прегледаните реклами според тяхната категория и взаимодействието с тях – наличност на рекламата във видимата част на браузъра; направени кликове; натискания на бутоните за скриване на рекламата и други.

Google Conversion Tracking

Google Conversion Tracking позволява на нас и на Google да разпознаем, че някой е кликнал върху рекламата ни в Google и след това е пренасочен към нашата страница. Не можем обаче да видим кои други интернет страници сте заредили. Събраната чрез Google Conversion Tracking информация е предназначена единствено за изготвянето на статистики за успешността и използването на нашите рекламни кампании в AdWords. Въпреки това, ние не събираме и не получаваме информация, която позволява потребителите да бъдат персонално идентифицирани.

Статистически проучвания и анализи


Сайтът/сайтовете на Google съдържат еднопикселен файл или уеб маяк (web beacon), който се извиква от сървъра на доставчика на електронни услуги. Така се събира най-напред техническа информация, касаеща използваните браузъри, както и потребителски IP адрес и час на заявката към сайта. Тази информация се използва за техническо усъвършенстване на услугата въз основа на техническите данни, или за прецизиране на целевите групи и техните навици на четене въз основа на местата на извикване (които могат да се определят с помощта на IP адреса) или на времената за достъп. Към статистическите проучвания спада също констатацията дали сайтът/сайтовете са били отворени, кога са бил отворени и на кои линкове е било кликнато. Тази информация не служи за следене на потребителите, а за разпознаване на навиците им за четене с цел да адаптираме на съдържание към тях или изпращане на различно съдържание в съответствие с интересите им.

Изглед на браузъра и управление на данните


Възможно е сайтът/сайтовете на „Гресия 2“ ЕООД да съдържат линкове, които препращат към уеб страницата на други сайтове. Тези препратки служат за онлайн представяне на бюлетина, а дават също и възможност да се прекрати получаването му и не участват в процеса на управление на личните данни.

Социални мрежи:

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. „Гресия 2“ ЕООД не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия и в тази връзка е необходимо да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Google AdWords


Този уеб сайт използва Google AdWords, услуга за ремаркетинг и поведенческо насочване предоставена от Google. С тази услуга рекламната дейност на www.baniastil.com се свързва с рекламната мрежа Adwords посредством „бисквитки“ (вижте информация за бисквитките тук). „Гресия 2“ ЕООД не идентифицира и не събира данни за потребителите посредством Google AdWords. Можете да се откажете от показване на реклама чрез Google AdWords  тук .

Логове

Лог за влизане в акаунт
Този лог дава възможност да бъдат установени и автоматично блокирани нерегламентирани опити за достъп до акаунти. Той се поддържа за период до 1 /една/ година, като съдържа дата и час на влизането в акаунта, статус, дали влизането е през мобилна версия, приложение или десктоп браузър, IP адрес.

Сървърни логове
Логове на устройства за защита на сигурността (Web Application Firewalls) и др. устройства, попадащи в тази категория. Тези логове са необходими за установяване на технически проблеми, откриване на злонамерени действия и др. от посочените по-горе цели. Те се съхраняват за период до 1 /една/ година. Логовете могат да съдържат следната информация: дата и час, IP адрес, URL, информация за браузър и устройство. В допълнение някои от устройствата е възможно да използват технология за сигурност, базирана на бисквити.

Криптиране

Предприемаме технически и организационни предпазни мерки за сигурност, за да предпазим във възможно най-голяма степен Вашите данни от нежелани посегателства и достъп. Наред с подсигуряването на информационната ни инфраструктура, във всички раздели се използват криптографски методи. За да се предотврати злоупотреба с Вашите данни от страна на трети лица, подадената от Вас информация се транспортира и верифицира в криптирана форма посредством SSL (Secure Socket Layer) протокол. Можете да разпознаете това в прогрес бара на Вашия браузър по символа с катинарче, което е заключено и интернет адресът започва с https.
Съвременните сайтове използват различни системи за анализ и подобряване на предоставянето на стоки и услуги на потребителите и не е възможно да бъдат описани подробно. Ако имате някакви притеснения относно информацията, която се събира от сайта ни, Ви препоръчваме да използвате Incognito опцията на браузера Google Chrome или Private Browsing на Firefox.

Информация относно Администратора на лични данни:

„Гресия 2“ ЕООД е търговско дружество, надлежно регистрирано според изискванията на българското законодателство, със седалище и адрес на управление: „Гресия 2“ ЕООД, гр. София бул. "Черни Връх" 102Д, електронен адрес: [email protected]

Информация относно компетентния надзорен орган:

Наименование: Комисия за защита на личните данни.

Седалище и адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.

Телефон: (+359-2) 915 3 518

Интернет страница: www.cpdp.bg

Права на субектите на лични данни, във връзка с обработване на личните данни

Право на информация:

Субектите на лични данни има право да поискат:

•    информация за това дали личните данни се обработват, информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват;
•    съобщение в разбираема форма, съдържащо личните данни на субектите на лични данни, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;
•    информация за логиката на всяко автоматизирано обработване на лични данни, отнасящи се до клиентите, в случаите на автоматизирани решения /например при създаване на клиентски профил или изготвяне на маркетингова информация/.

Право на корекция:

В случай, че „Гресия 2“ ЕООД обработва непълни или сгрешени/грешни данни, субектите на лични данни имат право, по всяко време, да поискат:

•    да се поиска заличаване, коригиране или блокиране на лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на закона;
•    да се изисква уведомяване на трети лица, на които са били разкрити лични данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с несъответни усилия.

Право на възражение:

По всяко време субектите на лични данни имат право да:

•    възразят срещу обработването на лични данни при наличие на законово основание за това и когато възражението е основателно, личните данни на съответният субект на лични данни не могат повече да бъдат обработвани;
•    възразят срещу обработването на личните данни за целите на маркетинг.

Право на ограничаване на обработването:

Субектите на лични данни могат да поискат ограничаване на обработващите се лични данни ако:

•    субекта на лични данни оспорва верността на данните, за периода, в който се извършва проверката за вярност на личните данни;
•    обработването на данните е без правно основание, като до тогава субектите на личните данни могат да поискат ограничено обработване;
•    когато субектите на лични данни са подали възражение за обработването на данните, в очакване на проверка дали основанията на „Гресия 2“ ЕООД за обработка са законни.

Право на преносимост на данни*:

Субектите на лични данни могат да поискат да им се предоставят личните данни, които са поверили на „Гресия 2“ ЕООД в организиран, подреден, структуриран, общоприет електронен формат ако:

•    обработването на личните данни е базирано на декларацията за съгласие, която може да бъде оттеглена или на друго договорно задължение;

Право на жалба:

В случай, че субект на личните данни сметне, че „Гресия 2“ ЕООД нарушава приложимата нормативна уредба, може да се свърже с „Гресия 2“ ЕООД за изясняване на въпроса. Въпреки това субектите на лични данни имат право да подадат жалба пред Комисията за защита на личните данни.
Всички заявленията за достъп до информация или за корекция се подават лично или от изрично упълномощено от субекта на лични данни лице, чрез нотариално заверено пълномощно. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис. „Гресия 2“ ЕООД се произнася по подадено по надлежният ред искане в 30 /тридесет/ дневен срок от неговото подаване. При обективно необходим по-голям срок - с оглед събиране на всички искани данни и ако искането сериозно затруднява „Гресия 2“ ЕООД, този срок може да бъде удължен до не повече от 90 /деветдесет/ дни от подаването на заявлението. С решението на „Гресия 2“ ЕООД се дава или отказва достъп и/или исканата от заявителя информация, но решението винаги ще бъде мотивирано.

За горепосочените дейности е приложим контакт на имейл адрес „Гресия 2“ ЕООД. Ако субект на личните данни сметне, че обработката им от страна на „Гресия 2“ ЕООД нарушава действащото законодателство относно защитата на данните или право на защита на лични данни, съществува освен това възможността да се подаде жалба пред компетентния надзорен орган /Комисия за защита на личните данни/.

Актуалност и промени на политиката по личните данни


С цел прилагаме актуални мерки за защита и спазване на действащото законодателство, „Гресия 2“ ЕООД поема отговорност за актуализиране на настоящата Политика за защита на личните данни при промяна в законодателството или обстоятелства, които тя касае.

Тази Политика за защита на личните данни е актуализирана за последен път на 18.05.2018

Други


Магазини Баня Стил се ангажират единствено и само за продукти и услуги представени в онлайн страницата, така както те са представени. Цялата информация, която клиентите и посетителите на www.baniastil.com виждат така, както е представена за характеристики, цени и дизайн е валидна до момента на представянето и, като Магазини Баня Стил „Гресия 2 ЕООД“ запазват правото си да правят промени без предупреждение.

Потребителите носят лична отговорност, към това да бъдат запознати с условията на сайта, условията за неговото ползване и представените на него информации относно цени, наличности, дизайн и др. за да са информирани ако постъпят някакви евентуални промени. Във всички случаи промените имат дейстивие занапред и не се отнасят за потвърдени от страна на Магазини Баня Стил поръчки, преди направените промени. Възможно е да има случаи, в които е необходимо допълнително одобрение от наша страна и то следва да бъде дадено, в противен случай, независимо от потвърждение на поръчката същата ще бъде считана за невалидна.

Магазини Баня Стил „Гресия 2 ЕООД“ не носят отговорност към безопастността и съдържанието на сайтове, към които препращат линкове, публикувани на www.baniastil.com. Направените такива кликове, които препращат към други сайтове са изцяло на собствена отговорност на потребителите. В случаите, когато това е необходимо, ползвателите на сайта се задължават да предоставят коректно и пълно изискваните от тях данни.

Магазини Баня Стил запазва правото си да блокира достъпа на сайта за некоректни потребители. Създадени акаунти, които не се използват коректно от потребителите или такива, които нарушават условията за ползване на сайта, ще бъдат заличени.

За неуредените в настоящите общи условия на Магазини Баня Стил въпроси се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина стоки ще бъдат решавани със споразумение, а в случай на непостигане на такова, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд: по искове на потребители - съгласно чл. 113 ГПК, а в останалите случаи, ако подсъдността не е посочена императивно - пред компетентния съд в гр. София, съгласно правилата на родовата подсъдност по ГПК, а именно Софийски районен съд или Софийски градски съд.

Актуализация на общите условия


Магазини Баня Стил „Гресия 2 ЕООД“ запазва правото си периодично да променя (актуализира) настоящите „Общи условия“. При промяна общите условия ще бъдат актуализирани и ще бъде публикувано съобщение на www.baniastil.com.
 
Условия за копиране на информация


Информацията публикувана в www.baniastil.com е собственост на www.baniastil.com „Гресия 2 ЕООД“, в това число – снимки, текстове и описания на продукти.
www.baniastil.com дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазина www.baniastil.com